اعدام علویها در سوریه مردم خشمگین به خیابانها ریختند
اهالی روستای عَلَوینشین «فاحل» در استان حمص سوریه در اعتراضی گسترده به یورش عناصر «الجولانی» و اعدام ۱۳ تَن از اهالی و رُبایش ۵۳ نفر دیگر واکنش نشان دادند.
مناطق عَلَوینشین استان حمص سوریه این روزها شاهد یورشهای متعدد عناصر رژیم «محمد الجولانی» یا همان «احمد الشرع» است، از جمله روستای «فاحل» که روز گذشته شاهد جنایت بزرگی بوده است. «دیدهبان حقوق بشر سوریه» گزارش داد که افراد مسلح با لباس نظامی به روستای فاحل در حومه غربی حمص یورش بردند و ۱۳ نفر را در ملاء عام اعدام کردند و ۵۳ نفر دیگر را نیز دستگیر کردند. در حالی که ترس از اعدام آنها وجود دارد، وحشت در بین ساکنان روستا حاکم شده و تدابیر امنیتی تشدید شده و از نزدیک شدن ساکنان به اجساد جلوگیری میشود.
به گفته «دیدهبان حقوق بشر سوریه»، از ابتدای سال ۲۰۲۵، تعداد اقدامات تلافیجویانه و تسویه در استانهای مختلف سوریه به ۸۰ مورد رسیده است که در نتیجه آن ۱۶۹ نفر، شامل ۱۶۴ مرد و ۵ زن، به دلیل وابستگی مذهبی و فرقهای، کشته شدهاند. این رویداد موجب شد تا مردم روستای فاحل با برگزاری تظاهراتی خواستار توقف تجاوزات و جنایات شورشیانِ تروریست شدند؛ آنها همچنین بر ضرورت روشن شدن سرنوشت بیش از ۵۰ نفر از ساکنان این روستا شدند که عناصر رژیم الجولانی آنها را
روز گذشته ربودند.
منابع محلی سوریه، پیشتر، خبر داده بودند اقدامات شورشیانِ حاکم! سوریه در مناطق شیعهنشین استان حمص (مرکز سوریه) تشدید شده و اوضاع امنیتی و بحران حقوقبشری در این مناطق رو به وخامت نهاده است. بر اساس گزارشها، شورشیان تروریست سوریه در استان حمص با کشتار، سرکوب و رفتار خشونتآمیز علیه مردم محلی باعث ایجاد هرج و مرج در این استان شدهاند. منابع محل سوریه میگویند اقدامات تروریستها سوریه عمدتاً در مناطقی صورت گرفته که اقلیتهای مذهبی بهویژه علویها، شیعیان و مسیحیان در آنجا سکونت داشتهاند.
بازگشت خانوادههای عناصر داعش
هر دم از باغِ ویران سوریه بادی شروع به وزیدن میکند! اداره کنندگان اردوگاه محل زندگی خانوادههای عناصر داعش، اعلام کردند پس از روی کار آمدن گروههای مسلح [منظور همان تروریستهای حاکماند!] درحال بازگرداندن این افراد به خاک سوریه هستند. آنطور که باشگاه خبرنگاران جوان نوشته است، «جیهان حنان»، مدیر اردوگاه آوارگان الهول (اردوگاهی گسترده مرتبط با خانوادههای داعش در شمال شرق سوریه)، اعلام کرد که برای اولین بار مراحل بازگشت این افراد به خاک سوریه را آماده میکنند، اقدامی که با سقوط بشار اسد و روی کار آمدن گروههای مسلح امکان پذیر شده است.
گفتنی است، اردوگاه الهول پس از شکست داعش در سوریه در سال ۲۰۱۹ مملو از خانوادههای این گروه تروریستی است و در حال حاضر حدود ۴۰ هزار نفر را در خود جای داده است. این اردوگاه به طور گسترده به عنوان محل پرورش افراطگرایی و یک مشکل امنیتی بزرگ برای کشورهای منطقه، به ویژه عراق، که زمانی داعش حدود یک سوم قلمرو آن را کنترل میکرد، تلقی میشود.
همکاری اطلاعاتی آمریکا با تروریستهای سوریه
خبر دیگر آنکه روزنامه واشنگتن پست از تماس مقامات اطلاعاتی آمریکا با مقامات دولت جدید سوریه و به اشتراک گذاشتن اطلاعات محرمانه در مورد خطر داعش با دمشق خبر داد. این روزنامه امریکایی گزارش داد: «این در حالی است که مقامات جدید سوریه خود متعلق به یک گروه شبهنظامی هستند که مدتها در فهرست گروههای تروریستی ایالات متحده قرار داشتند.» گفته می شود بر اساس اطلاعاتی که آمریکاییها با دولت جدید سوریه به اشتراک گذاشتهاند، واشنگتن نسبت به تلاش داعش برای تجدید حیات، همزمان با قدرت گرفتن هیئت تحریر الشام در سوریه پس از سقوط بشار اسد هشدار دادهاند.